Αιτίες και θεραπεία του πόνου στο γόνατο

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι υποφέρουν από πόνο στις αρθρώσεις του γόνατος. Δυσάρεστες αισθήσεις μπορεί να εμφανιστούν κατά διαστήματα, μετά από υπερφόρτωση και καθημερινή φθορά. Συχνά υπάρχουν τραυματισμοί - μπορούν να ληφθούν κατά τη διάρκεια του αθλητισμού, στην καθημερινή ζωή.

Αιτίες πόνου στο γόνατο

πόνος στην άρθρωση του γόνατος

Τα οστά στο εσωτερικό της άρθρωσης του γόνατος καλύπτονται με χόνδρο, ο οποίος λειτουργεί ως αμορτισέρ. Παρέχει συρόμενη επιφάνεια και μαξιλάρια κρούσης. Ο πόνος εμφανίζεται λόγω βλάβης σε διάφορες δομές του γόνατος.

Ο ασθενής μπορεί να ενοχληθεί όχι μόνο από πόνο στην άρθρωση του γόνατος από μέσα ή έξω, αλλά και από δυσκαμψία της άρθρωσης, μειωμένη κινητικότητα. Όταν το γόνατο είναι λυγισμένο, οι πλάγιες κινήσεις είναι ελαττωματικές, είναι αδύνατο να λυγίσει εντελώς το πόδι. Μπορεί να υπάρχουν εξωτερικές αλλαγές: οίδημα και ερυθρότητα.

Ο πόνος και το πρήξιμο στην άρθρωση του γόνατος μπορεί να εμφανιστούν για τους ακόλουθους λόγους:

 • Τραυματισμός και ζημιά.
 • Εξαρθρήματα, διαστρέμματα;
 • Ρήξεις δίσκων και συνδέσμων.
 • Κατάγματα γόνατος.

Εάν υπήρξε τραυματισμός, είναι πολύ δύσκολο να κάνετε μια διάγνωση μόνοι σας. Όταν ο πόνος δεν υποχωρεί, και εμφανίζονται εξωτερικές αλλαγές, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο γιατρό.

Η αιτία του πόνου μπορεί να είναι υπερφόρτωση. Οι τραυματισμοί προκαλούνται από επαναλαμβανόμενες κινήσεις, παρατεταμένη πίεση στο γόνατο, σωματικές ασκήσεις.

Οίδημα και δυσφορία μπορεί να εμφανιστούν μετά από άσκηση, ποδήλατο, άλμα και γρήγορο περπάτημα.

Ο πόνος στην άρθρωση του γόνατος ως αποτέλεσμα της επανεκκίνησης μπορεί να εμφανιστεί κατά το περπάτημα και εξηγείται από τους εξής λόγους:

 • Φλεγμονή των σακουλών με υγρό.
 • Ρήξη ή φλεγμονή των τενόντων.
 • Ο σχηματισμός πτυχών στους συνδέσμους και πάχυνση.
 • Φλεγμονή ή ερεθισμός του ινώδους ιστού από το εξωτερικό.

Οι αιτίες του πόνου στο γόνατο μπορεί να είναι πιο σοβαρές:

 • Οστεοαρθρίτιδα;
 • Νόσος Osgood-Spatter;
 • Κύστη Baker's?
 • υποδόριες λοιμώξεις?
 • τσιμπημένα νεύρα?
 • Οστεοχονδρίτιδα.

Θεραπεία της άρθρωσης του γόνατος με λαϊκές θεραπείες

Μια λαϊκή θεραπεία θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το πρήξιμο και να μειώσετε την ενόχληση. Αφαιρεί αποτελεσματικά το αλάτι από το σώμα της δάφνης. Ρίχνουμε 25-30 φύλλα με βραστό νερό (400 ml) και βράζουμε για 5 λεπτά. Εγχύστε για αρκετές ώρες, στραγγίστε και πιείτε μικρές γουλιές. Ολόκληρος ο όγκος πρέπει να πιει μέσα σε 12 ώρες.

Η θεραπεία συνεχίζεται για 3 ημέρες. Αφού πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας και να επαναλάβετε το μάθημα ξανά. Πριν πάρετε ένα αφέψημα, θα πρέπει να καθαρίσετε τα έντερα, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστεί αλλεργική απελευθέρωση.

Όταν τα άλατα αρχίσουν να διαλύονται ενεργά, η ποσότητα της ούρησης θα αυξηθεί. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιείτε μια τέτοια θεραπεία δύο φορές το χρόνο.

Για τον πόνο στην άρθρωση του γόνατος, υπάρχει μια άλλη αποτελεσματική και νόστιμη λαϊκή θεραπεία - ασπίκια. Αποκαθιστά τον χόνδρινο ιστό και το αρθρικό υγρό, επιβραδύνει την ανάπτυξη της αρθροπάθειας. Υπάρχει πολύ κολλαγόνο και πρωτεΐνη στο ζελέ κρέας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ακεραιότητας των οστών, των συνδέσμων και των χόνδρων - αυτό είναι ένα είδος συνδετικού υλικού. Για θεραπεία, όλα τα πιάτα με ζελατίνη είναι κατάλληλα. Βοηθά στην αποκατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος, αποτρέπει την παραμόρφωση των αρθρώσεων.

Τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες που υπάρχουν στο ζελέ ενισχύουν τους συνδέσμους, διατηρούν τον μυϊκό τόνο. Για να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό ή βοδινό κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα. Καλύψτε το κρέας με νερό και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για αρκετές ώρες μέχρι να αρχίσει να κολλάει ο ζωμός στα δάχτυλά σας. Μην προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.

Στο τέλος του μαγειρέματος, ο ζωμός πρέπει να πιπερωθεί για να του δώσει γεύση, μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο. Στραγγίζουμε το υγρό, αποσυναρμολογούμε το κρέας, το απλώνουμε σε δόσεις και ρίχνουμε το ζωμό. Τα δοχεία πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθούν. Για να είναι αποτελεσματικό, αυτό το πιάτο πρέπει να καταναλώνεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για ένα μήνα.

Μια άλλη πηγή κολλαγόνου και πρωτεΐνης είναι ο χόνδρος του κοτόπουλου. Για να αναπληρώσετε αυτές τις ουσίες, συμπεριλάβετε βρασμένο ή βρασμένο χόνδρο στο καθημερινό σας μενού.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ανακουφίσετε τον πόνο και το πρήξιμο:

 • Αλέστε μια κουταλιά της σούπας χόνδρο και πάρτε με άδειο στομάχι με χυμό πορτοκαλιού.
 • Βράζουμε τον χόνδρο μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Προσθέστε τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού στο ζωμό. Λαμβάνετε 50-70 ml κάθε μέρα, αραιωμένο με νερό σε αναλογία 1: 1.
 • Βράστε τα πόδια και φάτε δύο ή τρία πράγματα με άδειο στομάχι, φροντίστε να πιείτε νερό με λεμόνι.

Θεραπεία της άρθρωσης του γόνατος με ηλίανθο

Η ρίζα ηλίανθου, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, αφαιρεί αποτελεσματικά τα άλατα που συσσωρεύονται στις αρθρώσεις. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκείνους τους ανθρώπους που περνούν πολύ χρόνο σε καθιστή θέση. Η ρίζα καταστρέφει όλες τις αδιάλυτες ενώσεις, συσσωματώνει, τις απομακρύνει από τον οργανισμό.

Τρίψτε 100 γραμμάρια ρίζας ηλίανθου με μπλέντερ ή μύλο κρέατος, γεμίστε με νερό (1 λίτρο) και βράστε για 10 λεπτά. Ψύξτε, στραγγίστε και πιείτε νερό μαζί για να ξεδιψάσετε.

Θεραπεία της άρθρωσης του γόνατος "Χρυσό Μουστάκι"

Επιστημονικά, αυτό το φυτό ονομάζεται αρωματική καλλίσια. Χρησιμοποιείται όχι μόνο για πόνους στο γόνατο, αλλά και για καρδιαγγειακές παθήσεις. Για να κάνετε τη διαδικασία αποκατάστασης του χόνδρου πιο γρήγορη, πρέπει να το συνδυάσετε με άλλα μέσα που έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Μπορείτε να πάρετε την αλογοουρά.

Ανακατέψτε τον χυμό που στύβεται από το φυτό με οποιαδήποτε κρέμα με βάση το ζωικό λίπος. Οι αναλογίες είναι 3: 1. Η σύνθεση πρέπει να τρίβεται στην προβληματική περιοχή ή να εφαρμόζεται ως συμπίεση.

Μια κομπρέσα από το βάμμα του «χρυσού μουστακιού» θα ανακουφίσει τον πόνο. Μουλιάστε γάζα και βάλτε την άρθρωση, στερεώνοντας με έναν επίδεσμο. Μπορείτε να το βγάλετε μετά από μισή ώρα.

Θεραπεία της άρθρωσης του γόνατος "Λεκιθίνη"

Καθαρίζει τον οργανισμό από την περίσσεια χοληστερόλης, ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, τους νευρικούς ιστούς. Η σύνθεση περιλαμβάνει ακετυλοχολίνη - μια ουσία που εξασφαλίζει τη μετάδοση μιας νευρικής ώθησης.

Λαμβάνετε μία κουταλιά της σούπας καθημερινά με νερό. Η διάρκεια της θεραπείας είναι ένας μήνας. Για να ενισχυθεί το αποτέλεσμα, η "Λεκιθίνη" πρέπει να καταναλώνεται με το κέλυφος του αυγού - είναι πηγή ασβεστίου. Περιέχει επίσης μαγγάνιο, θείο, σίδηρο, χαλκό και άλλα χρήσιμα ιχνοστοιχεία.

Πριν αφαιρέσετε το κέλυφος, τα αυγά πρέπει να πλυθούν καλά και να βυθιστούν σε βραστό νερό. Αφού πρέπει να θρυμματιστεί και να προστεθεί στα πιάτα. Σε περιόδους παροξύνσεων η δόση πρέπει να είναι 8 γραμμάρια, μετά από παροξύνσεις 4-5 γραμμάρια καθημερινά για δύο εβδομάδες.

Συνταγές για πόνο στο γόνατο

Ρίξτε κόκκους σίκαλης (250 γραμμάρια) με νερό (2 λίτρα) και βράστε για μερικά λεπτά. Προσθέστε μέλι (κιλό), βότκα (500 ml), ρίζα barberry (3 κουταλάκια του γλυκού). Ανακατέψτε τα πάντα καλά και κρατήστε σε σκοτεινό μέρος για τρεις εβδομάδες. Είναι απαραίτητο να πάρετε τρεις κουταλιές της σούπας πριν από τα γεύματα.

Εάν η άρθρωση πονάει, το βάμμα με ροδέλες βοηθά στην απομάκρυνση του οιδήματος και της δυσφορίας. Είναι απαραίτητο να σκουπίζετε τις αρθρώσεις πολλές φορές την ημέρα, να κάνετε λοσιόν. Μπορεί να συνδυαστεί με έγχυμα βορίου μήτρας. Πρέπει να πίνεται σε ένα κουταλάκι του γλυκού πριν από το γεύμα στην οξεία περίοδο της νόσου.

Τρίψτε ένα κιλό χρένο, ρίξτε νερό (4 λίτρα) και βράστε για 5 λεπτά. Όταν το προϊόν κρυώσει, προσθέστε μέλι για γεύση. Πίνετε ένα ποτήρι καθημερινά για ένα μήνα.

Στην καθημερινή διατροφή πρέπει να συμπεριλάβετε το πυρωμένο τυρί cottage. Για την παρασκευή του θα χρειαστείτε χλωριούχο κάλιο και γάλα.

Ζεσταίνουμε μισό λίτρο γάλα σε θερμοκρασία 50-60 βαθμών, ρίχνουμε μέσα μιάμιση κουταλιά της σούπας ασβέστιο. Αφού πήξει το προϊόν, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρετε τη μάζα σε ένα κόσκινο, καλύψτε με γάζα. Το πρωί το τυρόπηγμα είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Προσθέστε 250 γραμμάρια προκομμένο ιπποκάστανο σε ένα μπουκάλι βότκα. Αφήστε για 14 ημέρες, ανακινώντας καθημερινά.

Τα σημεία που πονούν πρέπει να τρίβονται τη νύχτα.

Οι ασκήσεις και η γυμναστική για την ανακούφιση του πόνου στην άρθρωση του γόνατος συνταγογραφούνται από γιατρό. Λαμβάνει υπόψη τη φύση και τις αιτίες των ζημιών και εκχωρεί τα φορτία σύμφωνα με τους δείκτες τους. Οι λανθασμένα επιλεγμένες ασκήσεις μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Εάν η ενόχληση είναι πολύ έντονη, υπάρχει ένταση από το εσωτερικό, πρήξιμο, ερυθρότητα, τότε η θεραπεία του πόνου στην άρθρωση του γόνατος μπορεί να συνταγογραφηθεί μόνο από ειδικό μετά από εξέταση.